Statiunea Eforie Nord

Eforie Nord este o localitate componentă a orașului Eforie din județul Constanța, Dobrogea, România. Eforie Sud, partea de sud a orașului, a fost fondată de Ion Movilă în 1899, când acesta a ridicat un hotel numit Băile Movilă.

Vrei sa ai o vacanta de vis? Alege cazare in Eforie Nord, statiunea care iti ofera cele mai mici tarife la cazare pe Litoral. Cazeaza-te la Hotel Holiday! Oferind preturi mici si calitate hotelul nostru este deschis chiar si iarna!

– Este pozitionata pe o faleza inalta de 30 m, pe portiunea de uscat dintre Lacul Techirghiol si mare, fiind o statiune ce imbina turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumita pentru tratamentele cu factorii naturali existenti aici: apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, apa de mare, precum si bioclimatul marin bogat in aerosoli.

– Construita intre anii 1901-1912, statiunea Eforie Nord are o plaja ce se intinde pe o lungime de circa 3 km, atingand o lungime de circa 3 km, atingand o largime maxima, in partea meridionala, de 100 m.

– Statiunea Eforie Nord beneficiaza de o clima mediteraneeana, caracterizata prin veri fierbinti cu temperaturi medii cuprinse intre 23-31 de grate Celsius si de o rata a precipitatiilor scazuta (aproximativ 400 ml anual).

Baza de trament oferita de statiunea Eforie Nord functioneaza pe toata perioada anului si dispune de o infrastructura bine dezvoltata si diversificata cu terenuri de sport, piscine, si numeroase posibilitati de cazare in hoteluri, pensiuni si vile.

Tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice si cele ale sistemului osos prin factori de cura naturala cum ar fi apa marii sau clima marina.

Acces pe sosea: 15km sud de orasul Constanta pe DN39 sau 29km nord de orasul Managalia.
Acces pe calea feranta: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Nord.